Cum poti ajunge tu la mindfulness

A stranger asked how to get to Carnergie Hall. A professional artist answered him “Practice, practice, practice”

Al S. Morrison

Un strain a intrebat cum sa ajunga la faimoasa sala de spectacole Carnergie Hall.

Un artist celebru i-a raspuns “Practica, practica, practica”.

Sunt destul de sigura ca as fi considerabil mai bogata, daca as primi 10 lei pentru fiecare “eu nu stiu cum se face”, “eu nu pot”, “eu nu-mi pot opri gandurile”, “mie nu-mi iese”, “eu sunt agitat”…

Asa cum nu putem deveni vorbitori de limba franceza doar pentru ca ne propunem, la fel consider ca nu putem deveni persoane care traiesc in prezent si stiu sa se bucure de viata doar pentru ca ne propunem.

Pentru a deveni vorbitori de limba franceza avem nevoie sa invatam si sa exersam. Iar apoi, pentru a ramane vorbitori de limba franceza avem nevoie sa practicam constant.

Exact la fel functioneaza si pentru traitul in prezent si bucuratul de viata.

Orice devenire presupune o etapa de invatare si una de exersare, de punere in practica a celor invatate.

Orice mentinere presupune o continuitate a practicii.

Sigur ca, atunci cand incercam ceva nou, nu prea stim cum se face, ca nu prea ne iese, ca nu ne pricepem, etc. Nimeni nu s-a nascut meditator experimentat. Ca oricare alta abilitate atat traitul in prezent cat si felul in care stiu sa ma bucur de viata se invata.

Si, contrar a ceea ce v-ar putea sopti mintile voastre acum “n-ai tu timp”, “cand sa mai faci si asta?”, “cu ce bani?”, “nu poti tu”, “o sa mori de plictiseala”, procesul asta nu trebuie sa fie nici greu, nici complicat, nici stresant.

Ce poate fi mai interesant pe lumea asta decat demersul prin care ma apropii de mintea mea si de emotiile mele? Demersul prin care ma apropii de mine si incerc sa ma cunosc?

Asa ca raspunsul meu la intrebarea “cum poti ajunge tu la mf” este:

  • implicandu-te (invatare si exersare, practica sustinuta) si bucurandu-te de proces.

Btw 8 saptamani trec oricum…iar starea ta de bine conteaza!

Programeaza-te aici